Uppdaterad

Bitcoin bluffen: Filip Hammar i Skavlan

Skribent: Admin

Undvik denna Bitcoin bluff - och varna gärna andra!
Filip Hammar bitcoin

Och att det är din tur nu? Ledsen att behöva göra dig besviken, varken Zlatan eller Filip Hammar valt att investera i Bitcoin, de har heller inte suttit i Skavlan och pratat om Bitcoin code. Det hela handlar om en bluff där skaparna försöker komma åt dina pengar. Ska du tjäna pengar på Bitcoin får du göra som alla andra, antingen köpa Bitcoin certifikat via Avanza, eller köpa Bitcoin på Coinbase.

Andra kända namn som blir använda för att marknadsföra denna Bitcoin bluff:

  • Felix Herngren
  • Eric Hagberg
  • Steffo Törnquist
  • GW
  • Camilla Läckberg

Dessa annonser förekommer just nu överallt i sponsrade inlägg på sociala medier och Google. Dessa bluffar går under flera olika namn däribland: Bitcoin compass, Bitcoin era, Bitcoin code, Bitcoin lifestyle, Bitcoin evolution,  Bitcoin revolution och Bitcoin trader.

Nedan kommer vi att gå igenom hur dessa bedrägerier går till i praktiken.

Bluffen går till så här:

Du får upp en annons om att Filip Hammar, Camilla Läckberg eller Leif GW Persson berättat i Skavlan att de blev rika över en natt på Bitcoin. Allt började när de gick med i det otroliga systemet ”Bitcoin trader” eller ”Bitcoin Code”.

Efter att ha klickat på annonsen kommer du hamna på en hemsida som ser ut att vara Aftonbladet.

På denna hemsida står det att hemligheten bakom kändisarnas plötsliga rikedom är ett datorprogram som investerar i kryptovalutan Bitcoin. Det är så fantastiskt att du inte behöver göra något mer än att bara sätta in pengar på ett konto..

Klickar man sig vidare kommer man hamna på en sajt där det står att du bara behöver göra en insättning för att komma igång. Det finns även en klocka längst upp som tickar ner från fem minuter för att stressa dig lite extra.

Fyller du i dina kontaktuppgifter på hemsidan blir du uppringd av en vältalig person på ett callcenter som även denna vill att du ska göra din första insättning. Omkring 1.000 euro brukar efterfrågas, alltså över 10.000 kronor.

Du blir ombedd att legitimera dig via bankID och därefter dras pengarna från kontot.

Du kommer inte se dina pengar igen och ej heller höra något mer från dessa personer – om de inte ringer för att du ska sätta in mer pengar.

Intresserad av Bitcoin? Läs vår artikel ”Investera i Bitcoin” 

Bitcoin era, Bitcoin revolution, Onecoin och Bitcoin code

Dessa bedrägerier dyker upp titt som tätt och går under flera olika namn. Att klarlägga vem eller vilka som ligger bakom bedrägerierna är svårt, i detta fall vet man inte ens i vilket land de jobbar från.

Vanliga Bitcoin bluffar

  • Bitcoin era
  • Bitcoin code
  • Bitcoin
  • Bitcoin lifestyle
  • Bitcoin evolution

De använder sig av specifika sajter som är svåra att spåra. På något sätt så lyckas dom komma runt både Facebooks och Googles annonsverktyg och så fort en annons tas ner så dyker en ny upp.

Faktum är att Bitcoin kan vara en väldigt bra investering, men det finns många bedrägerier där ute. Så om något låter för bra för att vara sant, då är det troligtvis det. Vill du investera i Bitcoin så gör det alltid via etablerade och erkända aktörer och håll dig undan från ”system” eller robotar som ska göra dig rik på nolltid.

Går det att tjäna pengar på Bitcoin?

Det enda sättet att faktiskt tjäna pengar på Bitcoin är att, som med vilken annan tillgång som helst, spekulera i upp eller nedgång i priset. Detta görs med fördel på börsen via legitima handelsplatser så som Avanza. Om det påstås att du kommer få en passiv inkomst av Bitcoin så är det förmodligen dags att dra öronen åt sig.