Vad är Altcoins?

Altcoins är de alternativa kryptovalutorna som lanserades efter BitcoinI allmänhet projicerar de sig själva som bättre ersättare till Bitcoin. Bitcoin som den första peer-to-peer digital valuta banade väg för många nya valutor vara av många försöker att rikta sig till några uppfattade begränsningar som Bitcoin har och komma med nya versioner med konkurrensfördelar.

Det finns idag tusentals kryptovalutor. ”Altcoin” är en kombination av två ord: ”alt” och ”coin”; alt är kort för alternativ och coin betyder mynt/valuta. Många av altcoins är uppbyggda på samma grundläggande blockchain-teknik som Bitcoin.

Således är de flesta altinerna peer-to-peer, involverar en mining-process och erbjuder effektiva och billiga sätt att utföra transaktioner online. Dock erbjuder altcoins en uppsjö av överlappande funktioner som skiljer altcoins från varandra. Även med många nära konkurrenter leder Bitcoin fortfarande med störst marketcap.

Nyare och mer innovativa versioner kommer att lanseras som erbjuder ändringar på områden som transaktionshastighet, integritet, proof of stake, DNS-upplösning med mera. Ethereum är nummer två men har ett helt annat syfte än att vara endast en digital valuta, där är Litecoin förmodligen den närmaste konkurrenten till Bitcoin.

Hvordan kjøper jeg altcoins?

Trinn 1, kjøp Bitcoin / Ethereum

 1. Start med å få en digital lommebok
 2. Registrer deg for en bytte, for eksempel Coinmama eller Coinbase
 3. Overfør penger til nettstedet i henhold til nettstedets instruksjoner eller for kryssreferanser fra din digitale lommebok.
 4. Kjøp / bytt til, for eksempel, Bitcoin når pengene er på kontoen til nettstedet du velger.
 5. Hvis du vil fjerne Bitcoin, gjør du en tilbaketrekking og skriv inn din digitale lommeboks unike mottakeradresse.

Trinn 2, bytt til deg altcoins

 1. Pass på at du har en kryptokode i din digitale lommebok.
 2. Registrer deg for en krypto-til-krypto-utveksling som Binance, Bitmex eller Livecoin
 3. Overfør fra din digitale lommebok til den unike mottakeradressen din på den valgte utvekslingen.
 4. Når valutaen er tilgjengelig på kontoen din, kan du nå begynne å endre dette til forskjellige alternative krypteringsverktøy
 5. Gjør deg klar over hvordan beskatning av cryptovaluta fungerer (les mer her)
 6. Les våre 10 nybegynner tips!
Kryptokoll.nu

Du kanske också är intresserad av…

Spara kryptovaluta i en digital plånbok
10 tips till nya traders
Ord & termer