Blogg

Kryptofond & Kryptoindex

Att investera i en fond med kryptovalutor, alternativt ett kryptoindex innebär en automatisk diversifiering och därmed minskad risk. Kryptovalutor har mycket hög volatilitet och därmed är riskspridning extra viktigt.

Compound

Compound är ett låneprotokoll som ligger på Ethereums blockkedja. Låntagare kan sätta in kryptovaluta som säkerhet och låna annan kryptovaluta medan investerare kan låna ut sin valuta och få avkastning på detta.

Uniswap

UNI är governancetoken på den decentraliserade börsen Uniswap – som ligger på Ethereum. Det är alltså en ERC-20 token. Uniswap är en av världens största decentraliserade börser (DEX).

Tezos

Tezos är en decentraliserad plattform för smarta kontrakt och dAppar. På den punkten har blockkedjan alltså liknande funktion som Ethereum.

Neo

NEO är både namnet på blockkedjan och den kryptovaluta som används på denna blockkedja. Funktion- och användarmässigt finns likheter med Ethereum och EOS men det finns även ett par tydliga skillnader, inte minst gällande decentralisering och anonymitet.

EOS

EOS kan liknas med ett ”operativsystem” på en blockkedja. Ett system som ska vara enkelt och gratis att använda för programmerare och användare.

Binance Coin BNB

Binance Coin (BNB) är skapad av, och används på, kryptobörsen Binance. Det är en Utilitytoken vilket innebär att den används för att få tillgång till specifika tjänster. Att hålla BNB på sitt konto hos Binance kan exempelvis ge rabatt på tradingavgiften, tillgång till IEO och möjligheten att rösta om vilka nya coin som ska bli listade på börsen.

Polkadot

Polkadot Network presenteras som ”next-generation blockchain protocol that unites an entire network of purpose-built blockchain”.

Matic & Polygon

Matic är en så kallad ”nativetoken” och används på nätverket Polygon. Detta primärt för att betala för de transaktioner som sker på nätverket.

Cardano

Cardano är en blockkedja för dAppar och smarta kontrakt – i likhet med Ethereum, EOS med flera.

1237 Nästa