Uppdaterad

Köpa Bitcoin certifikat på Avanza (Investera i Bitcoin)

Skribent: Admin

Centifikat för Bitcoin & Ethereum

Det självklara valet om du vill köpa Bitcoin certifikat eller Ethereum certifikat. Den svenska banken Avanza har har flertalet gånger vunnit ”Årets nöjdaste sparkunder” av svenskt kvalitetsindex. Avanzas plattform är av högsta kvalitet och gör handel med värdepapper smidig och enkel. 

Avanza går från klarhet till klarhet när det kommer till avgifter för köp och säljordrar så du vet exakt vad varje transaktion kommer att kosta. Vidare rekommenderar vi att ni öppnar ett Investeringssparkonto (ISK) för ert sparande. Avanza beskriver detta på följande sätt “ISK är ett så kallat schablonbeskattat konto, vilket innebär att du betalar en viss procentsats i skatt per år. Procentsatsen är baserad på kontots värde istället för på de vinster du gör, som för ett aktie- & fondkonto”

Gör som mer än en halv miljon svenskar och registrera ett konto på Avanza!

Vill du lära dig mer? Läs vår artikel ”Investera i Bitcoin 2024

FördelarNackdelar
Svensk plattformEndast Ethereum och Bitcoin certifikat
Slipp deklaration med ISKDu kan endast handla under Avanzas öppentider
Lätt och gratis registreringRelativt lite fokus på kryptovaluta i övrigt

Hur köper man Bitcoin och Ethereum certifikat hos Avanza?

1. Registrera dig enkelt genom att gå in på Avanza, skapa ett gratis konto genom att ange ditt personnummer.

2. Följ sidans instruktioner och fyll i samtlig information som Avanza ber om. När väl kontot är skapat så loggar du in med hjälp av Mobilt BankID eller användarnamn och lösenord.

3. Sätt in pengar genom att gå in på “Mina sidor”, “Kontoöversikt” och sedan “Sätt in pengar”. Direktinsättning innebär omedelbar insättning och fungerar via de flesta svenska banker.

4. Sök på Bitcoin XBT eller Ethereum XBT i sökfältet för att finna dessa värdepapper.

5. Vill du börja handla så klicka på “köp”, välj antal certifikar samt önskat pris. Efter köpet kommer dessa synas på “kontoöversikt” under “Mina sidor”.