Uppdaterad

England positivt till kryptovaluta – Släpper fram Paypal

Skribent: Admin

Har England lagt in kursen mot ”kryptofiering”? Kanske är introduktionen via Paypal en början till något mycket större eftersom Bank of England tror att kryptovalutor som bitcoin kommer att växa sig starkare – men märk väl att detta inte bara handlar om bitcoin. Bank of England pratar om att forma sin egen digitala valuta på ett sätt som skulle kunna sätta bitcoin i baksätet.

Bitcoin har öppnat dörren

Det råder ingen tvekan om att den första generationens kryptovaluta med bitcoin i spetsen har banat väg för de som kommer efter. Nyligen hölls ett möte i London, the Social Media Leadership forum, och man refererade till bitcoin som ett gott moraliskt alternativ till de traditionella bankerna.

Bitcoin och Paypal

När Jose Fernandez da Ponte, Paypals blockkedjegeneral, intervjuades av CNBC var han mycket positiv till satsningen i England. ”Det har gått mycket bra i USA”, sa han och menade introduktionen av bitcoin i Paypal, ”vi förväntar oss att det ska gå lika bra i England”.

Paypals krypto-funktion låter kunderna köpa och sälja Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin för ett enda pund om man så önskar. En viktig del är även att man kan hitta utbildningsmaterial för att lära sig mera om denna valutamarknad. Paypals kryptoservice påminner om fintech-företaget Revoluts service vilket innebär att Paypals användare inte kan flytta ut sin kryptovaluta från Paypal, men det kan komma att bli aktuellt längre fram. Till en början är målet att förenkla för gemene man att kunna använda kryptovaluta i Paypal.

Stora bolag positiva till kryptovaluta

Paypal har sällskap av många stora bolag som är positiva till kryptovaluta – Mastercard, Tesla, Facebook, Amazon för att välja några. Tidigare i år släppte Paypal sin kryptofunktion i USA genom att användarna fick handla med kryptovaluta hos mängder av onlinebutiker över hela världen. Detta inkluderade också Paypals populära mobilplånbok Venmo. Paypal är övertygade om att kryptovaluta kommer att ha en stor roll i onlinehandeln framöver och man är mycket expansiva – man kommer att bygga ut funktioner utifrån kundbehov.

Kommer det ett Britcoin?

Det var inte längesedan en av de stora kryptobörserna, Binance, blev bannlysta i England, men som resten av världen får man helt enkelt inse att kryptovaluta med sin excellenta teknikbakgrund är här för att stanna. Centralbanker runt om i världen undersöker den digitala valutan, den kan även stärka fattigare länder. I April i år meddelade Bank of England att de utvärderar en potentiell digital version av det brittiska pundet. När detta läckte ut dubbade den brittiska pressen detta till ”britcoin”.

Det går snart inte att vänta längre! När kommer det ett ”swecoin”?

Källor:
www.cnbc.com