Bitcoin nådde ny toppar under Juli

När det kommer till kryptomarknaden är det helt klart Bitcoin som dominerar. När Bitcoin går stark ökar intresset för kryptovalutor och nya köpare flödar in på marknaden. I juli hade Bitcoin en rekordstark månad då BTC stängde på den högsta månadsnivån sedan rusningen som skedde 2017. Vi har en lång bit kvar för att nå de tidigare nivåerna omkring 20 000 USD, men att Bitcoin efter en lång negativ trend börjat visa styrka är lovande.

Sammanfattning av läget:

  • Sedan Bitcoins rekordnivå 2017 är detta första månaden som Bitcoins kurs avslutat en månad över 11 000 USD
  • Bitcoin priset ökade omkring 24% under Juli månad
  • Många professionella traders menar att denna starka vändning tyder på fortsatt uppgång
  • Det rapporters om att utbudet av Bitcoin på diverse Exchanges är lågt vilket tyder på att säljtrycket är lågt

Bitcoin bröt sig nyligen ur sin flaggformation

Bitcoin kurs

Nyligen bröt sig bitcoin ur sin flaggformation formad av fallande toppar vilket indikerar styrka. Det övre motståndet kunde ej hålla nere kursen och köparna vann mark. Senaste dagarna har priset testat att använda det tidigare motståndet som stöd och 11 000 USD tycks ge kursen stöd underifrån.

Sett till historien har området mellan 12 000 USD – 15 000 USD ej innefattat allt för stort motstånd, den senaste gången Bitcoin bröt sig igenom 11 600 var under mitten av 2019 varvid priset fortsatte raka vägen upp till 14 000.

En annan intressant kuriosa är att Bitcoins största rusning någonsin (2017) skedde inom två veckor efter att priset passerat just 11 600 USD.

Är ”kryptovintern” snart över?

Det är få som missat att Bitcoin är en mycket volatil tillgång att investera i. När Bitcoin gick från några kronor i värde för att sedan toppa omkring 50 000 kr var det få som kunde tro sina ögon. Få gissade då att värdet inom ett par år skulle toppa vid nya nivåer motsvarande nästan det fyrdubbla.

Varje rusning har dock följts av en period av nedgång, en så kallad ”bearmarket” när säljarna dominerar och köpsidan tappar kraft. Faktum är att vi just nu befinner oss i en sådan, den refereras ofta till som ”The crypto winter”. Inte nog med att kursen har dalat nedåt under en lång period så fick Bitcoin ett dåligt rykte i samband med att tusentals ”altcoins” dvs alternativa valutor till Bitcoin visade sig vara upphåsade luftslott utan funktion.

Vidare dök det upp fler och fler Bitcoin scams som ville rida på den våg som spred sig i media om Bitcoins fantastiska värdeökning. Till följd av detta ses Bitcoin som något oseriöst och något man bör hålla sig undan från – något som det även varnas för i media.

Så är vi påväg ur kryptovintern? Svårt att säga, en sak som är säkert är att så fort Bitcoins pris börjar nå nya toppar kommer tonen i media att ändras. Förhoppningsvis har de flesta lärt sig att vända sig till legitima källor för att lära sig om hur man köper bitcoin och investerar i kryptovalutor på rätt sätt. Intresset från allmänheten följer priset – detta är enkelt att se om man analyserar sökvolymerna i Google, graferna som dyker upp är nämligen identiska Bitcoins graf. När priset går upp är det fler som pratar om Bitcoin, fler intresserar sig och media skriver sensationsartiklar.

Traditionellt sett har Bitcoin alltid rört sig i perioder av extrema uppgångar varvad med perioder av fallande toppar. Detta har pågått länge, och om du tror att vi är inne i en sådan mellanfas kan det vara läge att fundera på att investera i Bitcoin igen.

För dig som vill köpa Bitcoin

Läs gärna vår artikel ”Köpa Bitcoin: Ultimata nybörjarguiden 2024” där har vi samlat information för dig som är nybörjare i kryptovärlden och intresserad av att köpa Bitcoin eller investera i Bitcoin certifikat – vi förklarar skillnaden i artikeln!

Och kom ihåg – investera aldrig mer än vad du har råd att förlora. Vi på kryptokoll varken råder eller avråder någon om investeringsbeslut.