Trijo Omdöme & Recension

Trijo är det enkla, svenska alternativet för dig som vill köpa och handla med kryptovalutor som Bitcoin. Fler och fler väljer att handla kryptovalutor via Trijo, men hur skiljer sig Trijo från andra aktörer och varför ska man handla kryptovaluta via just dem?

I vår recension går vi igenom vad Trijo egentligen innebär för kryptohandel och varför just den här aktören utmärker sig positivt på marknaden.

Trijo omdöme recension

Om Trijo

Trijo är den första svenska plattformen avsedd enbart för att handla med kryptovalutor. Ledordet för företaget och hela idén med Trijo var att förenkla så mycket som möjligt för användaren. Då vi studerade Trijo för vår recension kom vi fram till att just den här aktören inte bara är seriös och pålitlig, utan att den också ger det som utlovas – en enkel och smidig tjänst för att handla och köpa kryptovalutor som Bitcoin.

Trijo är alltså en handelsplattform till för att handla med kryptovalutor som Bitcoin. Företaget startade upp sin verksamhet 2019 i Sverige och företaget köptes nyligen upp av det norska börsnoterade bolaget Arcane Crypto. Idag erbjuder Trijo handel av tre olika valutor: 

  •       Bitcoin (BTC),
  •       Ethereum (ETH),
  •       Litecoin (LTC)

Trijos mål är att kunna utvecklas stadigt med fler och fler kryptovalutor. På kortare sikt är det meningen att man skall kunna erbjuda de fem-tio vanligaste och viktigaste kryptovalutorna. Därefter handlar utvecklingen om behovet på marknaden i stort.

Hur fungerar Trijo?

Till skillnad från de flesta andra aktörerna fungerar Trijo inte som en kryptoväxlare utan istället som en som en kryptobörs. Detta innebär att du inte köper och säljer kryptovaluta direkt av företaget eller av ägarna bakom det, utan att Trijo istället förmedlar valuta mellan andra parter. När du handlar hos Trijo köper du från och säljer direkt till andra personer som köper och säljer valuta.

Fördelen är att det är marknaden som bestämmer priserna och inte förmedlaren. Detta innebär att prissättningen blir lägre än den vanligare aktören på marknaden, alltså kryptoväxlaren. Inga extra kostnader eller valutapåslag förekommer. Handeln pågår dygnet runt, så du kan alltså köpa och sälja valuta när som helst under dygnets alla timmar. Trijos kundtjänst är dessutom snabb att svara om du skulle behöva hjälp.

På grund av att Trijo är under ständig utveckling kommer du att kunna se fler funktioner och förbättringar som underlättar för dig och din handel. Bland annat är en app under tillverkning, samt är fler insättningsmöjligheter utlovade i framtiden.

Börja använda Trijo – Steg för steg

Att sätta sig in i Trijo och börja handla med valuta är busenkelt. Det är få steg och det går snabbt att komma igång. 

1. Skapa konto

När du går in på Trijos hemsida måste du först skapa ett konto. Trijo ber dig bekräfta villkoren för webbplatsen och därefter får du logga dig in med digitalt ID för att legitimera dig. Sedan fyller du i dina personuppgifter och

2. Välj och bekräfta betalningsmetod

Just nu finns enbart direktbetalning att välja mellan, men detta underlättar för dig eftersom det är snabbt och smidigt. Fler betalningsalternativ är på väg. När du har bekräftat betalningsmetoden är allt klart för handel.

 3. Köp och sälj kryptovaluta

När du har bekräftat betalningsmetoden och vill börja köpa kryptovaluta skall du göra en insättning. Därefter väljer du fritt vilken av de olika valutorna du vill köpa och hur mycket. Trijo är ett seriöst företag under insyn av finansinspektionen och därför kan du vara trygg med att pengarna och valutan finns kvar på ditt konto tills du vill sälja. Allt hos Trijo är så öppet och transparent att du till och med blir varnad för riskerna med att investera i kryptovaluta. 

Trijo avgifter & kostnader

Hos Trijo kostar det ingenting att vara medlem eller för att skapa ett konto. Trijo har även valt att inte lägga på avgifter för valutaomvandling eller på kurser. De flesta aktörerna lägger en procent på valutan vid köp och/eller sälj. Men detta är alltså något som Trijo inte gör, vilket gör det särskilt fördelaktigt om du köper och säljer större summor. 

Det enda som kostar är en fast avgift per köp och sälj på 59 kronor för nuvarande, samt de summor som kan förekomma hos din egen bank vid transaktioner. Eftersom en kostnad tillkommer per transaktion gör man klokt i att planera sina köp och sälj noggrant , samt lönar det sig i längden att göra större transaktioner. Trijo är överlag menat särskilt för dig som vill ha ett seriöst sparande och investera på sikt, vilket syns tydligt i Trijos generella upplägg.

Trijo kundtjänst

Trijo tar för närvarande enbart emot support- och kundtjänst per E-mail. Men man lovar att försöka svara snabbt under dagarna och alltid inom 24 timmar. Kundtjänsten är på svenska vilket underlättar kommunikationen. Dessutom har Trijo mycket bra informationssidor, som frågor och svar, samt fullödiga guider om de viktigaste ämnena. Här hittar du bland annat guider om insättningar och betalningar för olika banker, vad du ska tänka på vid deklaration, hur en blockkedja fungerar och om mycket annat som det är bra att veta om kryptovalutor och handel med dom.

Trijo recension – Sammanfattning

Tänk dig att du inte känner till kryptovalutor men har hört att exempelvis Bitcoin är bra att investera in just nu. Då kanske du vill ha ett sätt att sätta dig in i handeln utan krångel, svåra avtal och utan att behöva oroa dig för oseriösa plattformar eller dolda kostnader? Då har du hittat helt rätt – Trijo är ett bra ställe att börja. 

Trijo är faktiskt det perfekta stället att starta om man är nybörjare och inte har satt sig in i vad trading med kryptovalutor egentligen innebär. Det finns inte så mycket annat än att köpa och sälja, göra insättningar och uttag, på Trijo. En fördel är att man slipper krångel, olika funktioner och valmöjligheter så att man kan ha full koll på vad man gör direkt från start.  Om man däremot vill hålla på med trading på en högre nivå, bli en ”top trader” eller pröva sånt som ”copy trading” som man hittar på lite större plattformar, finner man nog Trijo som lite tråkig och menlös, då rekommenderas istället Coinbase eller Binance. 

Trijo är en avskalad tjänst som ger vad den utlovar, varken mer eller mindre. Trijo själva säger att man har ” har valt bort avancerade hävstångsprodukter, tradingfunktioner och så vidare till förmån för enkelhet och en plattform som är så användarvänlig att vem som helst kan använda den.” Det är exakt detta man får, en tjänst utan krångliga avtal, dolda avgifter eller andra funktioner.

Som den enda svenska handelsplattformen erbjuder Trijo dessutom en stark trygghet i och med att företaget är godkänt av, och anslutet till, finansinspektionen. Vi kan därför med gott samvete rekommendera Trijo som handelsplattform för dig som vill ha ett seriöst sparande eller investera på sikt hos en seriös och pålitlig aktör.

Klicka här för att gå till Trijos hemsida

Trijos fördelar

  • Svenskt företag med svensk support och guider på svenska

  • Inga dolda kostnader eller valutapåslag

  • Mycket enkelt att sätta sig in i

Trijos nackdelar

  • Köper och säljer enbart med de tre vanligaste valutorna

  • Saknar avancerad trading och hävstångsfunktioner

  • Saknar support via livechatt