Binance
  • Världens mest populära ”crypto-to-crypto” exhange

  • Få 50% rabatt på köp/sälj avgifter i ett helt år!

  • +5 000 000 användare

Guide: Tradea kryptovaluta på Binance

Uppdaterat 2022 – Vi rekommenderar numera Coinbase för köp av Bitcoin och Avanza för köp av Bitcoin Certifikat. Läs mer i vår artikel Investera i Bitcoin 2024 (ultimata nybörjarguiden)” 

Binance är just nu en av de mest omtalade och populära plattformarna där du kan tradea kryptovaluta. Med ett stort utbud av diverse altcoins så kan du som kryptoägare byta dessa med andra investerare. Binance adderar flera nya valutor varje vecka och ligger i framkant när det kommer till att hålla sig uppdaterade inom kryptovärlden.

Binance drivs idag från flera håll i världen med huvudkontor spridda över hela asien. Man valde att flytta verksamheten från Kina på grund av de hårda restriktioner som den kinesiska regeringen planerar att införa gentemot kryptovalutor. Binance plattform kan i dagsläget hantera upp till 1.4 miljoner transaktioner i sekunden vilket gör plattformen till den snabbaste i branschen. Den bakomliggande motorn som driver Binance har hög efterfrågan på marknaden och driver omkring 30st andra exchanges i Asien.Företaget lägger stort fokus på säkerhet, snabbhet och kundservice.

Binance tillhandahåller inte växling från fiat (t ex SEK eller Euro) till kryptovaluta utan du kan endast tradea kryptovaluta sinsemellan. 

5 generella säkerhetstips:

* Ange inte ditt lösenord för någon!
* Ring inte till någon som hävdar att den jobbar på Binance Support.
* Skicka INTE några pengar till någon som hävdar sig arbeta på Binance.
* Aktivera Google Two Factor Authentication!
* Se till att du besöker ”www.binance.com” när du loggar in!

Fördelar Nackdelar
5 miljoner användare Går ej att växla fiat (tex SEK/USD)
Branschens snabbaste plattform Viss fördröjning vid uttag för stunden
Tradea kryptovaluta med endast 0.1% avgift Webbplatsen kan lagga vid hög belastning

För att tradea kryptovaluta på Binance

1. Tryck på registrera och följ stegen för att skapa ett nytt konto. Du behöver att behöva verifiera din e-postadress för att aktivera ditt konto. På grund av hög efterfrågan kan det ta ett tag att få verifieringsmailet, så håll ut!

2. När du har verifierat mailen kan du logga in på Binance. Var noga med att dubbelkolla att du är på rätt webbadress.

3. För att sätta in pengar i ditt konto, gå till fliken ”Funds” och välj ”Deposit”. Där kommer du att se en lista över vilka valutor som hemsidan stödjer lagring av. Hitta den valuta du vill sätta in och klicka på ”Deposit”. 
Nu visas en insättningsadress för valutaplånboken som du valt. Kopiera denna numeriska kod eller använd QR-koden. Logga in i din digitala plånbok och skicka därefter motsvarande valuta till din insättningsadress. När valutan syns under “funds” i fliken ”Tillgänglig balans” kan du fortsätta med handel.

4. För att handla, gå till fliken ”Exchange”, välj sedan ”Basic” eller ”Advanced” vy. Är du nybörjare så välj den första och vise versa. Välj med vilken valuta du vill handla köphur mycket du vill köpa och vilket pris du är villig att betala för det. Tryck sedan på köpknappen. Går köpet igenom så kommer din nya valuta synas i din “Funds”-flik.

5. För att ta ut pengar så återupprepar du punkt 3 fast omvänt genom att markera “withdrawal” när du befinner dig i fliken “funds”. Ytterligare verifiering med ID och liknande kan krävas.

tradea kryptovaluta
Registrera dig här