Uppdaterad

Läge att köpa Bitcoin? Två scenarion att hålla koll på

Skribent: Admin

Vi närmar oss tidigare stöd - Vad kan vi förvänta oss för utfall? 

Efter att ha stått på sidlinjen under hela året har mitt intresse för att investera i BTC åter igen börjat växa. Vi närmar oss just nu ett intressant avgörande för Bitcoins framtid (i alla fall på kort sikt). I och med ett i allmänhet avtagande intresse för kryptovaluta hos media och den generella befolkningen så har kursen fått svalna av från kortsiktiga spekulanter.

Nu verkar dock kursen återhämtat sig i det dolda och tar än en gång sats mot tidigare stödnivåer. Just nu befinner vi oss i en extremt spännande situation där det verkar som att det kommer avgöras hur vidare Bitcoins kortsiktiga återhämtning kommer övergå till en positiv trend.

Lyckas vi bryta oss genom 6000 USD och återigen etablera oss över denna nivå kan detta innebära en lättnad för många sparare. Kanske infinner sig en känsla av att det värsta är över samt en större trygghet i och med att vi då har ”mark under fötterna”.

Bitcoin har återhämtat sig något efter det att vi trillade genom det stöd som hållit oss ovanför 6000 USD sedan raset vid årsskiftet 2018. Nu närmar vi oss dock det tidigare stödet vilket innebär att det kommer utgöra ett motstånd – Vad kan vi förvänta oss för utfall?

Zoomar vi ut en aning

Och tittar på bilden nedan så skulle man kunna tänka sig att det motståndet vi ser runt 5700-6000 USD även utgörs av den långsiktiga positiva trendlinjen som vi ännu inte lyckats etablera oss över. Denna bild ger oss även en påminnelse om den fallhöjden som kan väntas om det skulle vara så att vi ej lyckas ta oss igenom detta motstånd.

Det svåra med Bitcoin till skillnad från aktier är att bestämma ett ”fair value”, och många analytiker är oense om vilken lägstanivå vi kan vänta oss om vi skulle få uppleva ett mer omfattande kursras. Med detta i åtanke så skulle man kunna argumentera för att det kanske inte vore helt dumt att ha lite is i magen och vänta och se hur vidare vi har kraft nog att etablera oss över 6000USD innan det är dags att kliva in.

Saker som talar för fortsatt uppgång

  • För det första handlas Bitcoin just nu i en stigande trend, något som utmärker sig av konsekvent högre dippar och högre höjder. Om Bitcoin fortsätter att följa detta mönster verkar vi kunna bryta ut från kanalens övre gräns samt motståndet kring 5800USD-6000USD
  • Relative Strength Index, dvs RSI visar just nu positiva indikationer, detta indikerar att kryptmarknaden inte är ”överköpt” eller ”utmattad” och har därmed utrymme att ta sig an högre höjder.
  • Bitcoin handlas för närvarande över viktiga medelvärden, exempelvis ”50-week simple moving average” vilket är positiv indikation på relativ styrka i kursen.

Vi på kryptokoll.nu är endast glada amatörer och våra tips bör ej tas för finansiella råd. Lycka till!