Uppdaterad

Gör Amazon en storsatsning på kryptovaluta?

Skribent: Admin

Sommaren har bjudit på många intressanta vändningar i krypto-världen. Även efter att Jeff Bezos klivit av CEO-rollen i Amazon väger hans ord tungt som bly, och Amazons nye CEO, Andy Jassy har sedan länge funnits vid Bezos sida. Det sägs att Amazon gör en storsatsning på kryptovaluta vilket bekräftades när en annons dök upp: Amazon anställer en krypto-och blockkedjechef. För positionen krävs alla de egenskaper som behövs för att driva strategiska krypto-beslut och att utveckla dessa koncept inför framtiden.

Betala med Bitcoin hos Amazon

Amazon accepterar kryptovaluta redan i år?

Bitcoin är först ut, men kommer förmodligen inte att bli den enda satsningen. Amazons eget krypto-projekt är enligt uppgift ”ready to roll”, och ordern har kommit från Jeff Bezos själv. Men Amazon siktar först på att acceptera Bitcoin och andra kryptovalutor. Bara ryktet som började florera i juli månad gjorde att Bitcoin stärktes. Luften vibrerade av spänning när en anonym källa nyligen avslöjade för den Brittiska tidningen City A.M. att Amazon ”definitivt” planerar att acceptera Bitcoin
som betalningsmedel i slutet av 2021 – troligtvis kommer man att släppa den egna kryptovalutan under nästa år.

Amazons kryptoprojekt startade någon gång under 2018 eller 2019 och är nu ett fullfjädrat hyperprofessionellt projekt som har uppnått nivån för att lanseras. Projektet är en integrerad del av hur Amazon kommer att arbeta i framtiden. Efter Bitcoin beräknas Amazon att fortsätta med några de ”tyngre” valutorna såsom Ethereum, Cardano och Bitcoin Cash.

Amazons egen kryptovaluta

Det har länge stått klart att de största tech-bolagen redan arbetat en längre tid med egna kryptovalutor. Bland annat har Facebooks påtänkta kryptovaluta orsakat rabalder i USA, och stort politiskt motstånd. Även Amazon skapar en egen valuta och det är mycket troligt att alla stora bolag utvecklar egna ”tokens” och vi går mot en ”tokenisation”. Det är inte längre en fråga om ”ifall” kryptovaluta slår igenom, frågan är ”hur snabbt går det”. Vi är på väg mot en multi-dynamisk
infrastruktur där man kan köpa produkter och tjänster och tjäna tokens i olika lojalitetsprogram.

Amazon är ”intresserade”…

I ett uttalande till Bloomberg förnekade Amazons talesman att det skulle finnas en fastlagd plan vad gäller kryptovaluta. Däremot sa man sig vara mycket intresserade av området och att man utforskade det. Man ser dessa nya teknologier som nödvändiga i framtiden och att betalningsfunktionerna behöver utvecklas.

Spekulativt kan man säga vad man vill, men ett är säkert. Jeff Bezos byggde inte Amazon till ett miljardföretag genom att vara sist på pucken. Den som vet hur han arbetar förstår att planen troligtvis är detaljerad, utvecklad, kraftfull och explosiv – och att den redan är i det närmaste klar. Amazon kommer inte att spela andrafiolen i denna symfoni.

Källor:
observer.com
bitcoin.com
express.co.uk
bloomberg.com