Diamant och energi-krypto – nästa generations kryptovaluta?

Diamant och energi-krypto

Nu börjar det osa ännu mer runt kryptovalutorna! Tanken på att deras bakomliggande teknologi kan kopplas till mängder av växande möjligheter är hisnande! Kan kryptovaluta kopplas till vad som helst? Ja, det verkar så, och ju mer dessa blockkedjor kopplas till produkter eller områden där det finns behov desto mer tillväxtpotential kommer de att ha i framtiden. Och tillväxtpotentialen är redan enorm!

Tredje generationen

Bitcoin och den första generationens kryptovalutor har banat vägen för en andra generation som leds av bland andra Cardano och Solan. Men det är dags för den tredje generationen och kanske den mest banbrytande generationen kryptos. Vi kan växa med kryptos! Och nu kan vi investera i den tredje generationen för en spottstyver, och växa tillsammans med den. Om vi vågar, för vi vet ju att valuta fluktuerar på ett oberäkneligt vis. Vi ska inte lägga mer pengar än vi har råd att förlora, men håll med om att det är frestande.

Sparkle Coin

Så, hur investerar vi i diamanter och energi i anslutning till kryptovaluta?
Det finns mindre kända kryptovalutor som spelar taktiskt på marknaden och som det ska bli intressant att följa. Sparkle Coin exempelvis introducerades år 2017 och beskrevs vid introduktionen som den första kryptovalutan i sitt slag uppbackad av GIA-certifierade diamanter. Diamanter är en ganska säker investering eftersom de visat sig stiga i värde över tid, mer är andra tillgångar som exempelvis guld. Sparkle Coin överbrygger klyftan mellan kryptovalutor och traditionella affärer genom att skapa en slags ekonomisk ekosfär som gör det möjligt för alla köpmän och butiker samt webbplatser att acceptera kryptovaluta. Detta känns onekligen som rätt i tiden.

Bilur

Om diamanter inte är din bästa vän kan du istället ta en titt på energi. Kryptovalutan Bilur öppnar dörren för icke-professionella investerare att enkelt ta klivet in och investera i olika energikällor. Precis som Sparkle Coin reducerar man risken och ökar möjligheten genom att backa upp valutan mot en värdefull tillgång. Eftersom energi alltid behövs valde Bilurs team att backa upp valutan med bland annat råolja, men annan fysisk energi är också aktuell. Man kan förmoda att även Bilur behöver tänka miljövänligt för att lyfta i framtiden och man kan nog säga att ökad användning av råolja inte ingår i FN:s hållbarhetsagenda.

Blockkedjor och tillgångar

Det gäller att vara vaken om du vill investera i kryptovaluta. En valuta knuten till en tillgång som exempelvis diamanter påverkas av den tillgången vilket kan både stärka och sänka valutan beroende på vilken tillgång den är kopplad till. Både guld och diamanter är tillgångar som bör stabilisera värdet, men det finns även många andra möjligheter att titta på inom ramen för FN:s hållbarhetsagenda – eftersom stora ekonomiska satsningar redan nu, och i framtiden kommer att ligga här.

Källor:
The Bleeding Edge
e-CommerceNews