Uppdaterad

Blir det någon ”ETF” för Bitcoin?

Skribent: Admin

En Bitcoin-ETF är det alla investerare väntar på, men vad är det?

En ETF är en fond som spårar prestanda för en viss tillgång eller grupp av tillgångar. ETF: er tillåter investerare att diversifiera sina investeringar utan att egentligen äga tillgångar som spåras av en ETF. För de individer som bara vill fokusera på vinster och förluster ger ETF ett enklare alternativ till att köpa och sälja enskilda tillgångar. Dessutom, eftersom många traditionella ETFs riktar sig till större korgar med namn med något gemensamt (fokus på hållbarhet, till exempel eller lager som representerar videospelindustrin och närstående företag), tillåter de investerare att enkelt diversifiera sina innehav.

Så hur ser läget ut enligt experter?

А Bitcoin (BTC) börshandlade fond (ETF) kommer så småningom att komma på marknaden enligt Ric Edelman, grundare av rådgivande företag Edelman Financial Engines i en intervju med CNBC den 11 februari. Edelman uppgav att en Bitcoin ETF är ”nästan säker” medan ”den enda frågan är när”

men han lägger till: ”SEC har flera legitima tänkbara bekymmer som branschen måste övervinna, men jag är övertygad om att de kommer Slutligen kommer vi att se en Bitcoin ETF och det är i det skedet att jag kommer att vara mycket bekvämare att rekommendera det vanliga investerare delta. ”

ETF är alltså ett värdepapper som spårar en ”blandad korg” av tillgångar som är proportionellt representerade i fondens aktier. En Bitcoin ETF ses av vissa en ”helig graal” för kryptovaluta och dess investerare. 

Edelman utvecklar ”Fidelity har gjort ett stort meddelande i förvaringsfrågan. Vi har Kingdom Trust och ett antal andra väldigt seriösa spelare som kommer ta sig ann utmaningarna gällande förvaring.”

SEC har tidigare uttryckt oro över bristen på en säker förvaringsgrupp samt styrning i utländska handelsplattformar. Edelman uppgav vidare att han placerar Bitcoin i samma kategori som olja och guld, vilket han sa är ”globalt handlade tillgångar utanför SEC räckvidd”.

Edelman Financial Engines grundades 2018 och bildades av fusionen av rådgivande företag Edelman Financial Services, LLC och Financial Engines Advisors, L.L.C. Edelman Financial Engines verkar som ett finansiellt rådgivande företag som enligt uppgift har 205 miljarder dollar i förvaltat kapital.

I samma intervju uppgav Tom Lydon, chefredaktör för ETFTrends.com, att han redan har märkt djupt intresse för Bitcoin ETF och säger vidare att vi intervjuar rådgivare hela tiden. 74 procent säger att de har pratat med kunder om sina intressen i Bitcoin så att de måste vara redo när det händer eftersom pengarna annars kommer att flyttas och investeras någon annanstans.