Uppdaterad

5 argument för fortsatt uppgång

Skribent: Admin

- Vi listar 5 faktorer som vi tror kommer kunna påverka Bitcoin-kursen positivt

1. Intresset hos småspararen

Tidigare har vi kunnat se att intresset för Bitcoin hos allmänheten i viss grad följt kursutvecklingen. Exempelvis när Bitcoin rusade i pris under fjolåret kunde man se att antalet sökningar på Bitcoin exploderade. Det som nu är anmärkningsvärt är att trots en dubblering av Bitcoins värde de senaste två månaderna så har antalet google-sökningar minskat (Se bilden nedan). Vad betyder detta?

Vissa menar att detta bör tolkas som att de pengar som på senare tid flödat in i kryptomarknaden ej har kommit från småsparare, utan i själva verket kommer från banker, finanshus och andra stora aktörer på marknaden börjat investera kryptovalutor vilket är något som många har väntat på. Skulle detta vara sant så kan man spekulera i om att uppsidan är stor då vi ännu har att vänta den dagen intresset ökar hos den vanliga småspararen.

2. 10 000 USD

Efter att ha rasat i pris sedan årsskiftet vände kursen upp under början av April. Efter ca 60% uppgång från lägsta värdet omkring 6600 USD testade Bitcoin nyligen den avgörande nivån 10 000 USD. Första försöket nekades men det är inte över än, att lyckas ta oss över denna nivå skulle det utgöra ett mycket positivt indikator då 10 000 historiskt sett utgjort stort motstånd och skulle således kunna erbjuda en grund för en framtida uppgång. Anledningen att just 10 000 USD är viktig är det är en viktig psykologisk gräns kopplat till “Big even numbers” inom teknisk analys.

3. “Big money”

Tidigare har Bitcoin och kryptomarknaden i stort ej tagits som en seriös investering av finanshus och investment-banker. Detta har svängt på senare tid varpå ett tydligt exempel är att en världens största investmentbanker Goldman Sachs nu valt att lansera en “trading desk” för kryptohandel. Goldman Sachs blir således den första av investmentbankerna på Wall Street att göra detta. Denna “trading desk” kommer tillåta köpa och sälj av optioner kopplade till Bitcoin. Detta bidrar både till ökad legitimitet och förhoppningsvis ringar på vattnet och att fler stora aktörer följer efter i samma spår. Detta tror vi var oundvikligt speciellt med tanke på nyheten om att Binance, världens största krypto-to-krypto exchange med omkring 200 anställda, gjorde en större vinst än Deutsche Bank – en av Tysklands största banker med 100.000 anställda. Utöver detta har George Soros och Rockefeller’s sagt att de kommer (om de inte redan gjort) att gå in i kryptomarknaden.

4. “Blockchain Week New York”

Detta event löper av stapeln inom kort och kommer som det största krypto-eventet någonsin att generera ökad spridning och intresse av blockchain och kryptovalutor. Dessa event lockar stora namn inom både tech och finansvärlden. Ett liknande event hölls i Dubai i för ett par dagar sedan.

5. Reglering

Detta är ett dubbeleggat svärd och ett känsligt ämne i kryptovärlden. Statlig reglering är enligt många något som strider direkt mot den ideologiska grund som tillhör Bitcoin och diverse andra kryptovalutor. Andra anser statlig involvering och reglering som något oundvikligt för att vi ska få en världsomskridande spridning och adaptering av diverse kryptovalutor. Under G20-mötet i mars slog man fast att fler konkreta regleringar och förslag skulle presenteras i juni månad. Vad medlemsländerna beslutar kan komma att påverka marknaden signifikant, med tanke på vad som sades senast under mötet bör vi inte behöva vara allt för oroliga för ett negativt utfall.

Vidare tas ett annat stort beslut inom kort SEC (United States Securities and Exchange Commission) kommer under veckan ta ställning kring hur vidare Ethereum ska klassas som en ”Security”, alltså ett värdepapper, eller inte. Skulle Ethereum klassas som en Security skulle det innebära att amerikaner ej får investera i ETH då den innan sin lansering ej gick igenom eller godkändes av SEC. Detta tros dock vara ett skräckscenario och enligt många sakkunniga kommer Ethereum med största sannolikhet inte kunna klassas som ett värdepapper. Förhoppningsvis får vi alltså ett positivt besked som lugnar marknaden.

Källor/läs mer:

https://www.ccn.com/binance-surpassed-germanys-biggest-bank-deutsche-in-profitability
https://cointelegraph.com/news/goldman-sachs-says-bitcoin-is-not-a-fraud-plans-trading
https://www.rt.com/business/423559-rockefellers-soros-rothschilds-cryptocurrency-investment