Kunskap är den viktigaste investeringen i kryptovärlden

Författare: Sofi Kotz

Idag har de flesta hört talas om Bitcoin. Många diskussioner brukar mynna ut i skepticism och en hel del ”rädsla” för ämnet. Men jag tror personligen att om du sätter dig in i det redan nu så kommer du ligga lite före många andra, när krypto blir vår vardag. Det behöver inte vara så krångligt som många tror. Bitcoin är väl det sammanfattande ordet av det som idag blivit en industri, mest för att det råkar vara den första krypterade ”valutan” av numer drygt 1500… men detta är så oerhört mycket mer.

investera i bitcoin
  • Skapa gratis konto

  • Investera i Bitcoin & Ethereum

  • Registrering med BankID

  • Slipp deklarera (ISK-konto)

GÅ TILL AVANZA
”Det som intresserar mig mest är skillnaden krypto kommer göra för de ”övriga” 6,5 miljarder människor på denna planet.”

Varför blev jag intresserad av krypto?

Jag blev på allvar intresserad av krypto i slutet av 2017 av olika anledningar. Jag insåg någonstans att krypto kommer påverka våra liv oerhört mycket redan om några år – oavsett om vi vill eller inte. Därför vill jag lära mig förstå det hela för att helt enkelt hänga med! Men det börjar bli lite mer än så! Det finns många planer.

För att förstå började jag skriva, vilket är ett av flertalet sätt att lära sig på. Allt jag skriver hamnar på min blogg kryptobloggen.se för att få kunskapen att ”sjunka in” lite mer plus att jag tänker att fler kanske kan ha nytta av informationen(?).

Ytterligare en anledning till varför jag startade en blogg i ämnet grundar sig i att mycket av all information som finns oftast är på engelska. Jag vet det kan finnas ett visst motstånd till att läsa om något man från början tycker är knepigt, därför är min förhoppning att jag kan hjälpa andra genom att skriva på svenska.

Varför är krypto ett högaktuellt ämne?

Min spontana motfråga är – hur kan det inte vara det! Jag är införstådd med att det är kontroversiellt och komplext att förstå och ta till sig, men jag är säker på det kommer vara vår vardag om några år. Personligen har jag valt att läsa på, bett om information i ämnet liksom utbildar mig i det. Ändå fascinerar det mig att krypto aldrig eller sällan tas upp i olika sammanhang där det borde vara givet.

Det som intresserar mig mest är skillnaden krypto kommer göra för de ”övriga” 6,5 miljarder människor på denna planet. De som står utanför den globala ekonomin, som inte ens har ett bankkonto, de som bor i svårt korrumperade länder, de som får stå i hundratals meters kö för att ta ut några enstaka papperspengar. De som lever i länder med hög inflation. För de som sliter hårt i annat land för att sen kunna skicka hem pengar till sina nära och kära, där exempelvis Western Union tar 10% (eller mer) i avgift för den sortens tjänst. Med hjälp av blockchain-tekniken kommer transaktionsavgiften vara minimal i jämförelse samt gå mycket snabbare – tänk vilken skillnad det kommer göra. Detta är en av de största anledningarna till varför krypto intresserar mig och är ett högaktuellt ämne.

Vetskapen om att ingen tredjepart tar ut avgifter utifrån hur jag vill använda mina pengar. Att bli bedömd som person, värderad av en tredjepart med vinstintresse är ingen trevlig upplevelse, därför är detta välkommet och högst aktuellt.

Kontroll över transaktioner är mer säker med kryptografisk teknik än vad många vet och innebär att vi kan (redan nu) skicka pengar mellan oss oavsett avstånd och oavsett vart vi befinner oss, transaktionen går igenom på ca 30 minuter – istället för ca 3 bankdagar. Råkar du uppå det välja att göra en sådan transaktion på en fredag så kan du räkna med att dina pengar hamnar hos rätt person tidigast onsdag veckan därpå. Tid är pengar, eller hur. Utöver det är transaktionskostnaderna små.

Just nu är det ”High Chaparral” i kryptovärlden!

Det var High Chaparral när guldrushen stormade. Hur många historier har vi inte läst om det? Risken att coinen ”blir till sand” även i denna ”rush” är högst sannolikt, då volatiliteten är hög. MEN, stirra dig inte blind på investering. Det finns inget måste i att investera. Det handlar kort och gott om kryptografisk teknik som gjort det möjligt att skapa ”digitala” valutor.

Det handlar inte bara om investering, det handlar om kunskap

Man måste inte alls investera i kryptovalutor för att lära sig eller förstå vad det innebär. Jag tänker att många kanske tror det även om i stort sett allt fokus riktas mot investering när det kommer till krypto. Det är fullt förståeligt, med tanke på hur du kan få kaptial att växa. För de som vågar idag – kommer sannolikt belönas om några år. Förutsatt att du gör din research om företaget/coinet innan… Läs mer här vad du ska tänka på innan du investerar.

Om du inte gör din research och investerar i något som visar sig vara ”scam” så kommer du högst sannolikt bli besviken. Något som även bidrar till den skeva bilden och debatten av krypto idag. Som jag skrev ovan – det ÄR High Chaparral just nu i dagsläget men det kommer plana ut och stabiliseras. Men som sagt –kunskapen är den viktigaste investeringen i kryptovärlden. Har du läst på, så vet du också vad du eventuellt vill investera i och du förstår vad det innebär och är.

Vill du inte investera, så läs på ändå. En av anledningarna är för att kunna förstå och förklara för dina barn. Redan idag skaffar barn och ungdomar egna wallets och gör transaktioner. Jag tror du vill hänga med!

Jag hoppas du ser flertalet svar på anledningar till varför ämnet är högaktuellt och varför kunskapen är det viktigaste investeringen. Börja idag!

Jag skickar även med ett lästips som ger dig mer förståelse. Läs boken ”The Internet Of Money” skriven av Andreas Antonopoulos. Den ger insikt och en bättre förståelse för helheten på ett lättillgängligt sätt oavsett om du är tekniskt intresserad eller inte.

Sofi Kotz