Guide: Köpa Bitcoin på LocalBitcoins.com

Uppdaterat 2022 – Vi rekommenderar numera Coinbase för köp av Bitcoin och Avanza för köp av Bitcoin Certifikat. Läs mer i vår artikel Investera i Bitcoin 2024 (ultimata nybörjarguiden)” 

På LocalBitcoins.com kan människor från samma eller olika länder köpa Bitcoin av varandra. På webbplatsen kan användarna posta annonser där de anger växelkurs och betalningsmetoder för att köpa eller sälja bitcoins. Du svarar på dessa annonser och samtycker till att handla direkt med banköverföring eller alternativt till att träffa personen för att köpa Bitcoin med kontanter.

Fördelar Nackdelar
Köp/sälj med Swish Endast Bitcoin
Säkert och snabbt Du behöver hitta säljare manuellt
Köp/sälj med andra svenskar

Hur går det till?

1. Registrera ett konto hos LocalBitcoins, du får då en gratis plånbok på webbplatsen. Inga ytterligare appar behövs.

2. Gå till huvudsidan och fyll i formuläret med det belopp du vill köpa samt i vilken valuta, ange sedan din plats och välj en betalningsmetod. Webbplatsen kommer att lista Bitcoinhandlare som är tillgängliga i din region.

3. Från listan med annonser väljer du en från en säljare/köpare med gott rykte och gärna en som gjort många affärer tidigare. Du kan klicka på ”Köp” knappen för att visa mer information om en annons. Läs igenom dem innan du skickar in handelsförfrågan.

4. Skriv i den blå rutan hur mycket du vill köpa, skriv ett meddelande till säljaren och klicka på “Send trade request” för att starta handeln.

5. När du har betalat, klicka på knappen ”Jag har betalat”. När säljaren har verifierat att din betalning har tagits emot kommer LocalBitcoins släppa dina Bitcoin och de är omedelbart tillgängliga i din plånbok.

Köpa bitcoin
Registrera dig här

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=iUYGzJ8kR6U” alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” /]